El candidat d’En Comú Podem a les eleccions generals del 28-A, Jaume Asens, apuja el to contra els socialistes. En un acte a Lleida aquest dissabte al matí, ha etzibat que li fa “vergonya” el PSOE que “escup a la cara” a les persones que van defensar les escoles l’1-O. Asens també els ha retret que es posin al costat “del partit de les pistoles” al Tribunal Suprem, en referència a Vox.

Asens ha promès que el primer que faran quan governin és “posar-se al costat de les víctimes del primer d’octubre, prohibir les bales de goma i demanar disculpes a la gent que va ser colpejada”. També ha afegit que si volen ser a l’executiu és precisament per “ordenar als advocats” que es posin al costat de la justícia, així com per crear una comissió per “escoltar les víctimes”.

També ha advertit que el candidat dels socialistes a Catalunya “no és ni Meritxell Batet ni Miquel Iceta, a qui emmordassen i fan callar cada vegada que parlen d’indults, sinó que és Josep Borrell”. I s’ha preguntat quina és la proposta del PSOE per a Catalunya: “És un full en blanc”, ha respost.

Crítiques als partits independentistes

El candidat, però, no ha limitat els retrets als socialistes i ha criticat qui “s’amaga darrere les banderes per fer retallades”, en referència als partits independentistes. De fet, els ha acusat de “no defensar el país” i ha reivindicat que qui sí que l’estima és qui “defensa els hospitals, les escoles i les pensions”. “Quan us preguntin quina és la vostra bandera, assenyaleu un hospital o una escola pública”, ha defensat.

Per la seva banda, el candidat i diputat al Congrés per Lleida, Jaume Moya, ha assegurat que el futur govern ha de ser “de tots els colors de l’arc de Sant Martí” i no només taronja, i ha reivindicat la seva candidatura com la “responsable” d’aconseguir-ho.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]