El número dos d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per Barcelona, Gabriel Rufián, ha carregat contra la candidata del PSC, Meritxell Batet, i li ha dit que “no accepta les seves lliçons” sobre què és ser d’esquerres perquè el PSC “no és ni socialista ni obrer”. En un acte de campanya electoral a Sabadell, Rufián ha respost així a les declaracions de Batet, que ha criticat ERC per “permetre un Govern amb retallades en educació” i “sostenir un govern que ni fa política ni la fa d’esquerres”, en al·lusió a Torra.

En concret, Rufián ha recordat mesures socials que el PSOE ha tombat i ha posat d’exemple la no derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012, l'”alt” pressupost en defensa militar o el “segrest” del vaixell Open Arms a Barcelona.

El candidat ha tornat a reivindicat ERC com l’únic “obstacle” pel pacte PSOE-Cs i perquè “el 155 no torni a entrar a casa nostra”. En aquest context, ha avisat que si a Catalunya guanya el PSC “guanyarà Cs”. En canvi, si queda en primera posició ERC “guanyarà Catalunya”. “El missatge al món serà increïble”, ha assegurat.

“Al rei només el va votar Franco”

També hi ha hagut crítiques al PP. Després que el líder popular, Pablo Casado, hagi criticat Rufián per voler “esborrar el nom de Felip VI a qui hem votat”, el republicà li ha replicat que la monarquia espanyola va ser “votada per una sola persona: Francisco Franco”.

Record per a Neus Català

El número 2 d’ERC, Gabriel Rufián, també ha recordat l’última catalana supervivent a un camp de concentració, Neus Català, morta aquest dissabte als 103 anys. Rufián ha dit que “simbolitzava el millor de la lluita antifeixista”. “També ho farem per ella. Guanyarem per ella!”, ha sentenciat. El candidat també ha afegit que “si algú en aquest país es mereix un enterrament d’estat, és ella”.

En relació a la mort de l’activista, els presos d’ERC demanaran al Tribunal Suprem poder assistir al funeral de Català.

El CDR de Sabadell irromp en el míting

Una vintena de membres del CDR de Sabadell s’han concentrat a la plaça on ERC feia el míting per criticar l’aposta dels republicans pel diàleg i per reclamar un referèndum d’autodeterminació a l’Estat. Han mostrat pancartes que posaven en dubte la voluntat dels republicans de condicionar la política al Congrés dels Diputats. “Amb 20 diputats de 350, quin bloqueig penseu fer?”, es podia llegir en una de les pancartes. “No ens estem jugant la llibertat per fer una república ibèrica”, deia un altre cartell.

Els CDR han explicat que no és una protesta només contra ERC i que tenen previst manifestar-se també en els mítings dels altres partits independentistes. L’objectiu és, han dit, rebutjar l’estratègia del diàleg amb Madrid.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]