La número dos de Junts per Catalunya a les eleccions generals del 28-A, Laura Borràs, ha assegurat aquest dissabte al matí que no anirà a Madrid “a parlar” sinó a “exercir el dret a l’autodeterminació“. Després de visitar el Mercat de la Concepció, ha insistit que les seves “línies vermelles” són no recular en els “drets fonamentals”, exigir la fi de la “repressió” i fer possible el dret a l’autodeterminació.

Article dels presos

Borràs ha remarcat aquestes “condicions” després que Jordi Sànchez, número u de la formació, hagi firmat aquest dissabte un article conjunt amb la resta de presos de JxC —Turull, Rull i Forn— a ‘La Vanguardia’ en què apunten que donarien suport a un candidat a presidir La Moncloa que “abraci el diàleg” i que “no negui el referèndum com una de les opcions de solució”.

Tots quatre han subratllat que la posició “inequívoca i clara” a favor del diàleg no serà cap “barrera infranquejable” si hi ha “bona voluntat” per dialogar. “Ser ferms i coherents no equival a ser inflexibles ni radicals”, han afegit.

Record al 155

Borràs, acompanyada per Elsa Artadi, número dos a les eleccions municipals per Barcelona, i per altres membres de la candidatura a les espanyoles com Ramon Tramosa, ha resumit que JxC “no regalarà res” al candidat del PSOE, Pedro Sánchez, perquè el “xec en blanc” ja l’hi van pagar “per endavant” l’any passat durant la moció de censura a Mariano Rajoy. La número dos de JxC també ha subratllat que al líder socialista no li pot “sortir de franc” haver estat “còmplice” de l’aplicació del 155.

Pel que fa al PSC i el PSOE, Borràs ha remarcat que els governs socialistes “s’han saltat les lleis en contra dels interessos de Catalunya”. I, en resposta a la candidata del PSC, Meritxell Batet, que ha reclamat diàleg dins la llei, Borràs ha apuntat que si cal estar en aquest marc, hi ha de ser “tothom i per a tot”, no només quan interessi als socialistes.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]