El tinent d’alcalde en Drets Socials, Jaume Asens, s’ha desplaçat fins a Madrid per donar suport al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Tots dos declaren aquest dimarts en el judici contra el procés al Tribunal Suprem.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Judici del procés ▷ EN DIRECTE” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Asens ha dit que aquest dimarts es qüestionen els “principis de parlamentarisme” i “el dret de protesta i manifestació”. El tinent d’alcalde també ha assegurat que al costat de Cuixart “s’asseuen milions de persones que donen suport a unes idees polítiques que en aquest judici estan en joc”.

Colau també envia un missatge de suport a Cuixart

L’alcaldessa, Ada Colau, també ha enviat un missatge de suport a Jordi Cuixart des de Barcelona. A través de Twitter ha dit que és un home de pau i cultura: “Endavant amb la llibertat d’expressió, el dret a manifestació i la defensa de drets i llibertats fonamentals”, ha sentenciat.

Poc després, Colau també ha repiulat un missatge de l’exdiputat de la CUP David Fernàndez, en què afirmava que es tracta d’un “judici polític, sense proves” i “senzillament sense delicte”.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, també ha expressat el seu rebuig al judici amb un tuit en què ha expressat la ràbia i desolació que sent veient a Cuixart “assegut de manera tan injusta a la banqueta dels acusats”.

https://twitter.com/galapita/status/1100356020461862912