(ACN/Redacció) L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) s’ha mostrat satisfeta perquè ERC, BComú, PSC, Junts i la CUP hagin avalat el seu document de propostes contra la pobresa energètica, en un moment que consideren “preocupant” ja que el 19,2 % de persones que no poden mantenir una temperatura adequada en la seva llar.

L’entitat assegura que farà la pressió necessària en cas que els grups que han avalat el document no compleixin els compromisos signats. “La pobresa energètica es combat des de tots els nivells de l’Administració i amb aquestes propostes hem demostrat que també es pot fer molt des de l’àmbit local”, ha afegit.

Propostes en tres eixos

En concret, el document de l’Aliança contra la Pobresa Energètica consta de tres punts. D’una banda, demana que es reforcin els punts d’assessorament energètic, amb més pressupost per rebaixar el temps d’espera i esdevenir estructura bàsica de ciutat.

També es reclama la publicació anual de les dades de pobresa energètica per implementar “polítiques públiques que responguin a l’evolució de la problemàtica”. En aquest punt, a més, es vol potenciar el grup de treball de pobresa energètica del Consell de l’Habitatge Social de Barcelona.

Un darrer punt és l’aposta per garantir la instal·lació de comptadors socials a les llars vulnerables o que es troben en situació d’ocupació en precari.

PP i Cs no han contestat i Valents rebutja un dels tres punts

En un comunicat, l’entitat ha recordat que va presentar a tots els grups una sèrie d’iniciatives concretes fa uns dies, amb la mirada posada més enllà de les eleccions municipals. Segons l’APE, dels partits contactats, Cs i PP no han respost a la seva petició, mentre que Valents està d’acord només amb dues de les tres propostes, mentre rebutja la proposta del comptador social.