A Barcelona hi ha 7.531 apartaments turístics anunciats a les principals plataformes, segons la darrera actualització d’una estadística experimental de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Són 22 més que al febrer i és la primera vegada que les dades van a l’alça des del 2020, quan l’INE va començar a analitzar aquestes dades. Els hem situat en un mapa, dividits per seccions censals, vols saber quants pisos turístics tens al costat de casa?

Desplaçat pel mapa i busca el teu carrer per saber quants n’hi ha a prop de casa i quantes places ofereixen. També pots conèixer el percentatge d’allotjaments d’aquest tipus que hi ha, en comparació amb el total d’habitatges de la zona.

Cinc barris sense pisos turístics

En total, Barcelona es divideix en 1068 seccions i en la majoria, el nombre de pisos per a visitants que hi ha és força reduït, sobretot si ho comparem amb el total d’habitatges de cada zona. Ara hi ha 487 seccions on els immobles destinats a turistes representen menys de l’1 % i a 293 seccions no n’hi ha cap. Comparat amb el mes de febrer, hi ha una secció menys sense pisos turístics, però 18 seccions on aquests allotjaments han perdut pes en comparació amb el total d’habitatges.

Si analitzem les dades per barris, dels 73 de la ciutat, n’hi ha cinc que no tenen cap pis turístic. Són els mateixos que al febrer, excepte un, Montbau, on s’ha obert un allotjament vacacional ens els darrers mesos. D’aquesta manera, ara hi ha quatre zones del districte de Nou Barris on no hi ha cap habitatge per a estades curtes: Baró de Viver, Can Peguera, Ciutat Meridiana i Vallbona. El darrer el trobem a Horta-Guinardó i és la Clota. Tots són barris allunyats del centre de la ciutat.

Tres barris de l’Eixample lideren el creixement

El creixement d’apartaments turístics s’ha notat sobretot a tres barris de l’Eixample, Antiga Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample i la Nova Esquerra de l’Eixample. Els dos primers n’han sumat 50 i el tercer, 47. De fet, ara fa sis mesos la part baixa de la Dreta de l’Eixample concentrava quatre de les zones amb més pisos vacacionals de Barcelona.

On també s’han sumat pisos per a estades curtes és a la façana marítima. I a l’altre extrem, Ciuat Vella és el districte on han anat més a la baixa. El Raval és el barri que n’ha perdut més de tot Barcelona (88). Al Gòtic n’hi ha 57 menys, a la Barceloneta, 26 i a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, cinc.

Tinc més pisos prop de casa?

En aquest altre mapa pots consultar si a la teva secció censal hi ha més o menys pisos turístics que fa sis mesos. El creixement és especialment elevat a dues illes de cases a tocar del parc de Joan Miró, precisament on s’ha obert un bloc sencer destinat a lloguer vacacional. En canvi, en algunes seccions censals de Ciutat Vella n’hi ha fins a 17 menys que sis mesos abans.