(EFE) La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, ha afirmat avui que, si guanya les properes eleccions municipals 2023, “els llibres de text seran gratuïts per a tots els alumnes de primària i secundària de Barcelona”.

Grau ha assegurat que “Ciutadans també es troba en plena marató per rescatar la ciutat“, per la qual cosa, segons ella, “està liderant a escala nacional les polítiques de conciliació i d’ajudes a les famílies“. Ha afegit en aquest sentit que “a Barcelona volem liderar els ajuts a les famílies amb una proposta ambiciosa”.

Una inversió “d’únicament l’1,67 % del pressupost actual”

La candidata ha concretat que “les famílies barcelonines destinen a l’any més de 50 milions d’euros a sufragar els llibres de text dels seus fills”, una dada que creu que posa en relleu que “són molts diners”.

Segons ha precisat Grau, “la inversió suposaria destinar únicament l’1,67 % del pressupost actual” i així “es poden alliberar despeses d’una varietat de partides que no aporten res a la ciutat”, com per exemple els 26 milions d’euros destinat a 21 superilles, els més de 48 milions d’euros gastats en subvencions o els 10 consignats a despeses publicitàries i de promoció, ha enumerat.