El regidor de Drets per la Ciutadania, Marc Serra, ha denunciat aquest diumenge a les seves xarxes socials els missatges xenòfobs que han circulat durant els darrers dies per WhatsApp sobre el suposat empadronament il·legal de 1.600 magribins per cometre frau a les properes eleccions municipals del 2023.

El regidor ha assegurat que els missatges són falsos i demana al Ministeri de l’Interior que investigui els fets. “L’article 5 de l’LFCSE estableix la necessitat d’actuar, en el compliment de les seves funcions, amb absoluta neutralitat política i imparcialitat i, en conseqüència, sense discriminació per qüestió de raça, religió o opinió”, remarca Serra.

El regidor assegura que darrere d’aquests missatges hi ha un guàrdia civil, un inspector de la Policia Nacional i una xarxa de bots. A més, afegeix que han denunciat els fets a la Fiscalia de Delictes d’Odi.

Incitació a l’odi cap a Colau i la població magribina

Serra ha volgut remarcar que aquests missatges no només inciten a l’odi cap a l’alcaldessa Ada Colau i el seu equip, sinó que “també representa una incitació a l’odi cap a la població magribina pel seu origen“. A més, ha afegit que aquesta “fake new” està “atribuint de forma directa i massiva una estafa a través de la qual s’alteraria els resultats a les eleccions municipals“.

Serra ha fet una crida a tallar la cadena de transmissió de les noticies falses, una acció que “depèn també de tots nosaltres, deixant de reenviar missatges que incitin a l’odi i contrastant sempre amb fonts oficials”.