Al carrer d’Escudellers ja es treballa per reparar les rajoles trencades, que no en són pas poques. De fet, l’accés al carrer des de la Rambla, s’ha hagut d’aixecar del tot. És una de les 2.000 intervencions emmarcades en el pla Cuidem Barcelona, que va començar a finals de l’any 2021 amb la intenció de posar al dia la ciutat després que la pandèmia ho paralitzés tot. Un paquet de 70 milions d’euros, dels quals encara en queden 20 per invertir aquest 2023. Serà, sobretot, a arreglar paviment, substituir mobiliari urbà i millorar enllumenat.

Si el 2022 el gruix del pressupost es va gastar en la contracta de neteja, amb el desplegament dels contenidors nous, i a plantar arbres als milers d’escocells buits, aquest any es concentraran en actuacions més concretes. “Aquests 20 milions que queden tenen un impacta molt fort en l’espai públic, ha explicat a betevé el regidor d’Emergència Climàtica Eloi Badia. “Hem fet 400 reunions amb els veïns i hem fet passejades en les quals ens han indicat les actuacions que consideraven més urgents”, ha concretat.

Ja s’han invertit 50 M des del 2021

Els diners del pla també han servit per fer actuacions per reduir les males olors. Això ha passat per millorar la xarxa de clavegueram. Ja es va intervenir al Poblenou, al carrer de Marià Aguiló, al passatge de Rovira i al carrer de l’Atlàntida, a la Barceloneta. Aquest any serà el torn de Ciutat Meridiana, on es construirà un col·lector a l’avinguda de Vallbona.

A més, el reforç de la neteja continuarà sent un dels pals de paller del desplegament del pla aquest 2023. Des que va començar la campanya ja s’han netejat 300.000 metres quadrats de pintades. També s’ha invertit en control i vigilància de plagues, com els senglars.