Paco Sierra, president actual del Grup Municipal de Ciutadans a Barcelona després de la marxa de Luz Guilarte, carrega amb força contra la direcció del partit a Catalunya. Per Sierra, la mala gestió de Carlos Carrizosa és la causa del desmembrament del partit a Barcelona mateix i també a localitats com Tarragona, Girona, Lleida i Sitges: “Volem que canviï la direcció perquè les persones que han estat expulsades tornin. Des que Carrizosa va assumir la direcció, la persecució dels qui s’han mostrat crítics dins el partit ha estat una constant“, ha assegurat Sierra en una entrevista al programa ‘bàsics’, i ha assegurat que ell també n’ha estat víctima.

“No crec que tornem a parlar mai més”

Sierra ha recordat que Carrizosa és el líder menys valorat del Parlament i creu que no s’ha responsabilitzat dels mals resultats del partit taronja a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2021: “Vam perdre 30 diputats i la seva resposta va ser que plovia i per això la gent no va anar a votar”. El president del grup municipal ha acceptat que la relació està trencada i dubta que tornin a parlar mai més.

Sierra recorrerà a la justícia si Ciutadans confirma la seva expulsió del partit

Paco Sierra és el president del grup municipal a la ciutat, però la direcció del partit no hi està d’acord i ha decidit expulsar-lo. Ara està pendent que la comissió de garanties del partit taronja decideixi sobre el recurs que ha interposat a aquesta decisió. Si l’expulsa definitivament, Sierra ha anunciat que portarà el cas a la justícia ordinària: “Presentaré als jutjats proves que m’han difamat davant la meva agrupació i els meus companys“. També interpreta que, amb el suport de les altres dues regidores de Ciutadans, compta amb la majoria plena al grup per seguir sent regidor de Ciutadans: “No hi ha ningú més de Ciutadans que jo”, ha dit.

Sobre la marxa de Luz Guilarte, Sierra ha negat haver muntat una trama per desbancar-la, com va assegurar ella, i ha dit que la voluntat de demanar canvis en el grup municipal era “fer funcionar millor el partit i obrir-lo de nou a les agrupacions i sectors crítics”.

“Anna Grau no és una mala candidata”

En l’entrevista, també ha negat voler-se presentar a les eleccions municipals del 2023 i ha acceptat que la diputada Anna Grau “no és una mala candidata, com qualsevol altre militant”. També ha afegit que no ha picat a la porta per fitxar per un altre partit, tot i haver rebut ofertes de partits constitucionalistes els anys 2018 i 2019.