L’ANC diu que aquest 11 de Setembre serà el que doni el tret de sortida al procés constituent. La idea és que les cinc mobilitzacions simbolitzin la unió d’un poble per arribar a la república catalana. En els propers mesos es donaran a conèixer les ciutats que centraran l’atenció durant la Diada.

La proposta d’aquest 11 de Setembre respon a una fusió entre les dues opcions que s’havien posat sobre la taula per celebrar la Diada, que eren completament oposades. D’una banda, es volia centralitzar l’acte a Barcelona amb la presència d’alcaldes, regidors i diputats independentistes. De l’altra, hi havia qui apostava per una mobilització totalment descentralitzada amb actes repartits per tot el país.

L’ANC farà mobilitzacions prèvies durant l’estiu per donar suport als càrrecs electes imputats o investigats en relació amb el procés sobiranista. A més, es farà una campanya per projectar internacionalment el missatge següent: “Catalunya està construint un país.” En aquesta línia, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, s’ha mostrat convençut que el procés està en la recta final i ha demanat als representants polítics independentistes que no els “tremolin les cames”.

Tot plegat s’ha decidit en el marc de la IV Assemblea General Ordinària de l’entitat, que s’ha celebrat aquest diumenge a Manresa amb més de 2.000 socis. Durant la trobada també s’ha debatut sobre un possible escenari de noves eleccions generals, en el qual l’organització descarta una llista unitària però es compromet a demanar unitat política a les formacions independentistes.