ALFRED BOSCH, president del Grup municipal d'ERC "Encara no hi ha el sí als comptes de Barcelona per part d'ERC, però hi estem treballant i som optimistes precisament perquè sembla que es desencalla la condició principal que havíem posat."

L’Ajuntament i la Generalitat van acordar ahir en una reunió signar un nou conveni pel qual el consistori pagarà vuit milions d’euros per adquirir els terrenys de l’entorn del centre obert de la Trinitat Vella per fer-hi habitatge protegit. Amb aquests diners, el govern català posarà en marxa la nova presó a la Zona Franca, fet que ha de servir per tancar definitivament la Model.

El gest d’ahir era també una picada d’ullet del govern d’Ada Colau al Grup Municipal d’ERC, que reclama precisament el tancament de la Model com a condició per donar suport definitiu a la modificació del pressupost municipal que es votarà el 25 d’abril. Avui Alfred Bosch ha valorat positivament el gest, tot agraint al govern “haver posat la ciutat en primer terme”, i ha confirmat que el pacte pressupostari és ara més a prop.