"O Europa cambia radicalmente su política de asilo y refugio y acoge a las personas que llaman a nuestra puerta o Europa está muerta, Europa no tiene futuro. Europa tiene la posibilidad de refudnarse en sus mejores valores de paz, de derechos humanos y de acogida o está destinada al fracaso, porqué Europa se fundó prcisamente para defender los derechos humanos en el mundo." "El Estado español se ha comprometido a reubicar a 17.000 personas refugiadas y ha acogido a 18. Nos morimos de vergüenza. Es indigno e immoral." "Mientras no resuelve el tema de la prostitución, que es un tema global, no de nuestra ciudad, también queremos trabajar en mejorar las condiciones de seguridad e higiene de estas personas que finalmente están en nuestras calles y que por doble moral no han tenido atención suficiente ni atención suficiente." "El trabajo de alcaldesa no está pensado para conciliar, ni mucho menos, y yo lo vivo mal. Siempre que me preguntan como valoro mi actividad de alcaldesa en estos 10 meses, digo que pesa mucho más lo positivo que lo negativo y que es una maravillosa oportunidad, que es un honor, un privilegio y que estoy aprendiendo mucho, pero que lo peor de todo es la conciliación."

Ada Colau ha estat contundent a l’hora de denunciar el tancament de fronteres a la Unió Europea. “Europa ha de canviar radicalment la seva política d’asil i refugi i acollir les persones que truquen a la nostra porta, o Europa està morta”, ha assegurat. Una crítica que ha fet extensiva al govern espanyol, qualificant d'”indigne i immoral” que fins ara només s’hagin acollit 18 refugiats.

L’alcaldessa també ha posat sobre la taula la seva prioritat per lluitar contra la violència de masclista i les desigualtats, que segons ha dit, “tenen rostre de dona”, i ha defensat la necessitat de regular les condicions d’higiene i seguretat en què treballen les prostitutes.

En un to més personal, ha lamentat que la feina d’alcaldessa “no està pensada, ni molt menys, per conciliar”, i s’ha referit als comentaris ofensius que ha rebut les últimes setmanes, qualificant-los de masclistes i classistes. “Sóc la primera dona alcaldessa de la ciutat, feminista, activista i d’origen popular, o sigui que ho tenim tot, només em falta ser negra”, ha dit en clau clarament irònica.

 

Periodisme amb visió de gènere

La Trobada Internacional de la Xarxa de Periodistes amb Visió de Gènere va néixer per contribuir a construir una societat més justa i igualitària. Aquesta és la primera vegada que se celebra a Barcelona i hi participen un centenar de periodistes de més de 20 països.

Fins diumenge 17 d’abril debatran sobre la visió de gènere als mitjans de comunicació, el tractament de les dones en conflictes o la participació política i l’apoderament de les dones, entre d’altres.