Les protestes per la sentència de La Manada han revolucionat les manifestacions sindicals d’aquest 1 de maig. Moviments feministes i contraris a la violència de gènere han col·locat el focus d’atenció en el lema “No és abús, és violació”, un missatge que ha inundat el carrer des que la setmana passada es conegués una sentència que ha deixat moltes reaccions públiques, com la del ministre de Justícia, Rafael Catalá, que li ha valgut la petició de dimissió per part de jutges i fiscals. Catalá va admetre que el jutge que va emetre un vot particular per demanar l’absolució dels cinc acusats “té algun problema i una situació singulars”.

La capçalera de la manifestació dels sindicats majoritaris ha tingut el focus posat en un missatge, aparentment allunyat de les reivindicacions pròpies d’un 1 de maig. El lema “No és abús, és violació” ha evidenciat que les reaccions per la sentència de La Manada, lluny de refredar-se, segueixen indignant un carrer que ja va reaccionar amb manifestacions massives arreu.

Les secretaries de les dones de CCOO i UGT s’han sumat a la marxa de Novembre Feminista i de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, just 24 hores després que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, hagi afegit més llenya al foc. En una entrevista a la Cadena COPE, Catalá va reconèixer aquest dilluns que el jutge que va emetre un vot particular -per demanar l’absolució dels cinc acusats- “té algun problema i una situació singulars“, un comentari que ha provocat a Catalá una pluja de comentaris i peticions de dimissió; la darrera, la de jutges i fiscals.

La lluita pels drets de les dones ja va agafar molta embranzida el 8 de març, amb una vaga feminista en què es van posar de manifest les desigualtats de drets socials i laborals entre gèneres.