La capçalera de la manifestació dels sindicats majoritaris ha tingut el focus posat en un missatge, aparentment allunyat de les reivindicacions pròpies d’un 1 de maig. El lema “No és abús, és violació” ha evidenciat que les reaccions per la sentència de La Manada, lluny de refredar-se, segueixen indignant un carrer que ja va reaccionar amb manifestacions massives arreu.

Les secretaries de les dones de CCOO i UGT s’han sumat a la marxa de Novembre Feminista i de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, just 24 hores després que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, hagi afegit més llenya al foc. En una entrevista a la Cadena COPE, Catalá va reconèixer aquest dilluns que el jutge que va emetre un vot particular -per demanar l’absolució dels cinc acusats- “té algun problema i una situació singulars“, un comentari que ha provocat a Catalá una pluja de comentaris i peticions de dimissió; la darrera, la de jutges i fiscals.

La lluita pels drets de les dones ja va agafar molta embranzida el 8 de març, amb una vaga feminista en què es van posar de manifest les desigualtats de drets socials i laborals entre gèneres.