Els sindicats minoritaris s’han manifestat a banda de la convocatòria principal, organitzada per CCOO i la UGT. Concretament, la CGT i la USOC han organitzat marxes pròpies en què han reivindicat l’augment dels salaris i la defensa de les pensions públiques. També han posat el focus en l’actitud de les centrals sindicals majoritàries, a les quals acusen de ser les responsables d’algunes signatures de convenis laborals que, segons denuncien, perjudiquen la classe treballadora.

Les dades macroeconòmiques de què presumeix el Govern espanyol contrasten amb com es reparteix la riquesa que creen les empreses del país i com es reparteixen aquests beneficis. És la base que ha sustentat aquest Primer de Maig bona part de les reivindicacions d’altres sindicats, que han convocat manifestacions a banda de la concentració central de CCOO i la UGT.

En aquest sentit, la CGT ha organitzat la seva manifestació a les 12 h, als Jardinets de Gràcia. Ha reunit  600 persones i, entre d’altres, s’ha centrat a defensar l’augment salarial i “blindar les pensions”, així com denunciar les retallades en l’ensenyament, i posar èmfasi en un altre col·lectiu: els socorristes, de qui han denunciat la situació precària en què treballen.

L’actualitat política també ha centrat bona part dels lemes o de les reivindicacions. En la convocatòria de la CGT s’han fet crides a la defensa “dels nostres drets i de les nostres llibertats“; mentre que la que ha organitzat la USOC s’ha centrat el missatge en la formació d’un govern a Catalunya que “permeti posar en funcionament les polítiques socials”. Aquest sindicat ha organitzat, també, la seva manifestació a les 12 h a la plaça de la Universitat. Ha reunit prop d’un miler de persones i també s’hi ha posat en relleu la importància “de l’augment dels salaris i la defensa de les pensions“.