vot correu eleccions municipals 2019

Els catalans residents a l’estranger inscrits al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) que vulguin exercir el seu dret a vot durant els comicis del 14-F tindran més temps per sol·licitar-ho. La Junta Electoral Central ha decidit ampliar el termini fins al 19 de gener, tres dies més del que s’havia previst inicialment.

El mateix passa amb les persones que vulguin votar per correu, que també tenen dos dies més i podran enviar la papereta fins al divendres 12 de febrer.

Augmenten els electors des de l’estranger

En aquests comicis hi ha 255.087 electors residents a l’estranger inscrits al CERA. Aquesta xifra suposa un augment respecte a les eleccions al Parlament del 2017, quan hi havia 226.381 persones inscrites. Finalment, però, només es van compatibilitzar 27.231 vots, és a dir, que un de cada tres sol·licituds no va traduir-se en un vot efectiu.

12.000 sol·licituds de vot per correu

Quan encara no és segur si la situació epidemiològica de la covid-19 permetrà celebrar el 14-F, el que sí que és clar és que la cita amb les urnes estarà marcada per la pandèmia. Una de les novetats és que els electors podran demanar el vot per correu des de casa, mitjançant el certificat digital. Fins al 3 de gener, s’han registrat 12.000 sol·licituds, més de la meitat de forma telemàtica.