La Societat Catalana de Pediatria s’ha mostrat a favor que les escoles puguin reprendre amb normalitat el curs escolar el proper dilluns 11 de gener, després de les vacances de Nadal. En un comunicat, donen suport a “mantenir les escoles obertes”, mentre les autoritats sanitàries no decideixin un “potencial confinament de tota la població”.

Els pediatres es mostren a favor de les mesures preses fins ara als centres educatius, i conclouen que no hi ha prou evidències científiques que justifiquin retardar el retorn dels nens a les aules. Per Valentí Pineda, president de la Societat Catalana de Pediatria, no està demostrat que la nova variant britànica del coronavirus sigui més transmissible en infants, ni tampoc que els casos de contagis siguin més greus.

Un grup de científics demanen ajornar la tornada al febrer

El posicionament de la Societat Catalana de Pediatria contrasta amb la petició que han fet el grup de científics liderat per Oriol Mitjà i Salvador Macip. Alerten que amb la variació del virus els nens són més transmissors i proposen que els estudiants es quedin a casa tot el gener. Per Macip, aquestes dues setmanes lectives es podrien recuperar més endavant, per exemple a l’estiu.

La USTEC reclama classes segures

Des del sindicat USTEC no es posicionen sobre si cal o no tornar a les aules dilluns, però sí que reclamen que les classes siguin segures. En aquest sentit, demanen que es rebaixin les ràtios, que es comprin més mascaretes i contractar més docents. “Com a sindicat no ens correspon dir si escoles han d’estar obertes o no”, assegura Iolanda Segura, portaveu del sindicat. “Nosaltres volem presencialitat, però per fer-ho ens calen mesures”, adverteix.

Els docents també demanen que es facin PCR al personal dels centres abans de reprendre les classes. Educació ha promès fer testos d’automostra al professorat entre l’11 i el 29 de gener. Pel col·lectiu de famílies Tornem a les Escoles és massa tard. Consideren que aquests proves s’haurien d’haver fet aquest dijous i divendres, 7 i 8 de gener. Aquesta plataforma també reclama que els professors siguin un col·lectiu prioritari per rebre la vacuna, com a treballadors essencials.