Una setmana després de començar l’estratègia de vacunació contra la covid-19, la Generalitat ja ha administrat 25.000 dosis de la vacuna de Pfizer. Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, el 55 % dels vacunats són residents a les residències de gent gran del país, i la resta de professionals d’aquestes centres o personal sanitari. Això vol dir que un 25 % dels avis de les residències ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19.

Salut insisteix que la vacuna és segura i eficaç

No tothom, però, ha acceptat ser vacunat. El coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha explicat que un 5,7 % de les persones a les quals se’ls ha ofert la vacuna l’ha rebutjada. La dada és significativa si tenim en compte que s’ha començat a vacunar a dos dels principals col·lectius de risc, les residències i els profesionals sanitaris. Mendioroz considera que aquesta negativa “no té gaire sentit”, perquè es tracta d’una vacuna “eficaç i amb un grau de seguretat important”.

De totes maneres, Mendioroz confia que a mesura que avanci el pla de vacunació aquest percentatge anirà disminuint. De fet, ha explicat que al principi la taxa de rebuig era del 10 %. Salut, però, no ha donat dades de quantes de les persones que no han volgut ser vacunades són residents i quantes professionals sanitaris.

A punt per rebre les dosis de Moderna

Salut també ha anunciat que a partir de la setmana vinent es començaran a rebre les primeres dosis de la vacuna de Moderna. Vergés ha dit que primer n’arribaran poques, unes 5.800 dosis, però que aquesta xifra s’anirà incrementant paulatinament.