El nou edifici del MACBA s’ubicarà a la mateixa plaça dels Àngels. Serà una construcció annexa al convent dels Àngels de més de 700 metres quadrats de planta que s’aixecarà fins a tres pisos i que ocuparà tot l’espai encaixonat que queda davant del convent dels Àngels. Es preveu que l’edifici, que s’adjudicarà per concurs públic, podrà estar operatiu abans que acabi l’any 2022. La proposta posa fi al conflicte per la capella de la Misericòrdia, on finalment es traslladarà el CAP Raval Nord.

A la planta baixa de l’edifici nou es faran exposicions i es connectarà amb els espais que ja té el museu al convent dels Àngels. En els pisos superiors es traslladaran oficines que actualment són a l’edifici principal del MACBA i altres instal·lacions necessàries per al museu, com l’arxiu. A més, es vol guanyar una balconada sobre la plaça dels Àngels. La intenció és que quedi integrat a la plaça. I a més, es vol protegir la paret del segle XVI del convent, que ha de seguir sent visible.

Tots els membres del Consorci del MACBA han aprovat aquest dilluns la nova proposta d’ampliació. A principis de l’any que ve s’engegarà un concurs públic per construir l’edifici. El Consorci del MACBA també ha acordat revertir la cessió d’ús que tenia de la capella de la Misericòrdia a l’Ajuntament de Barcelona perquè s’hi pugui instal·lar el CAP Raval Nord.