El tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha felicitat els agents de la Guàrdia Urbana que aquest dimecres de matinada han desallotjat l’acampada d’estudiants de la plaça de la Universitat. En una compareixença a la Comissió de Presidència, Batlle ha qualificat l’operació de “ben planificada i ràpida”.

El dispositiu ha començat a la una de la matinada i s’ha allargat fins a dos quarts de quatre, quan ha quedat “la plaça neta i lliure, i el trànsit, restablert”, ha explicat Batlle. Segons ha dit, la Guàrdia Urbana ha desallotjat 80 persones que estaven acampades a la plaça i ha detingut dues persones: una per un delicte de desobediència i l’altra per desobediència i agressió a un agent.

En total, en l’operació hi han participat 150 agents de la Guàrdia Urbana de quatre unitats diferents: la UREP, coneguda com els antiavalots, la Unitat de Suport Policial de nit i dues unitats nocturnes més.

Sancions als estudiants

En la compareixença, el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció ha explicat que les persones identificades -només dissabte els Mossos en van identificar 117rebran sancions per haver ocupat la via pública. Una multa que se’ls comunicarà quan es dirigeixin al magatzem municipal a recollir les seves pertinences.

En l’operació, hi han participat també 84 operaris de la neteja i 35 vehicles, que han recollit 26 tones de diferents materials. A banda de Batlle, també ha felicitat la Guàrdia Urbana el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.