La taula es va crear el novembre passat amb l’objectiu de trobar una solució a aquesta problemàtica. L’òrgan s’ha reunit dues vegades, però no ha aconseguit comptar amb la participació dels comerciants. Tampoc no hi han anat alguns grups polítics, com el PP, en desacord amb l’estratègia de l’Ajuntament per tractar el fenomen. Està previst que aquest dimecres els seus màxims responsables -el regidor d’Esquerra Jordi Coronas; la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens- donin a conèixer les primeres conclusions, a partir de la feina feta fins ara.

Les associacions de comerciants esperen ara que sigui la fiscalia qui pressioni perquè es compleixin els protocols per evitar el “top manta”. També han demanat que s’impulsin iniciatives per avaluar l’evolució de l’activitat policial per actuar contra aquesta activitat. Des de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile ha afegit que estudien presentar una denúncia contra les autoritats perquè consideren que no estan complint amb les seves funcions de perseguir els manters.

En una entrevista a Barcelona FM, el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, ha explicat que volen que la reunió amb la fiscalia serveixi per activar els protocols dels cossos policials.