El comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, ha explicat que, tot i que fins ara ja es multaven els compradors, no es feia de forma prioritària. Recasens ha explicat que caldrà estudiar com s’apliquen aquestes sancions, però no es faran de forma massiva ni sobtada.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i el president de la taula de ciutat sobre el “top manta”, el regidor d’ERC Jordi Coronas, han insistit en l’aposta municipal pels plans d’ocupació destinats als venedors en situació irregular. Coronas s’ha mostrat convençut que podrien arribar a posar-se en marxa més d’una vuitantena de plans entre els de l’Ajuntament, els comerços i les entitats. El president de la taula, però, ha destacat especialment la necessitat que hi hagi demanda per aquests plans, ja que fins ara només 16 persones s’hi han mostrat interessades.

Precisament amb aquest objectiu, Laia Ortiz ha remarcat que cal donar a conèixer a les persones en situació de vulnerabilitat tots els recursos dels quals disposen. Una de les conclusions presentades a la taula és la creació d’una targeta identificativa per a les persones en situació irregular perquè puguin accedir als serveis sense haver de dur el certificat d’empadronament.