JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "S'ha produït un retrocés importantíssim amb un fenomen que ha passat d'estar controlat a estar absolutament descontrolat i desbordat, i sense un govern que tingui capacitat de fer-hi front." PACO SIERRA, portaveu del Grup Municipal de C's "Se le ha quitado la autoridad a la Guardia Urbana. Celebramos que se haya pasado al punto dos de este protocolo, que es lo que nosotros demandábamos, que es actuar realmente." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Estarem al costat del govern si fa el que diu que ara farà. Aplicar unes ordenances que ja existeixien." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Era una taula, una comissió que no portava enlloc. Estem parlant d'una activitat il·legal i que infringeix l'ordenança." MARÍA JOSÉ LECHA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Sistemàticament s'ha incrementat la repressió contra aquest col·lectiu, i per contra no s'ha aplicat a dia d'avui cap mesura."

Des de Convergència i Unió, Joaquim Forn, ha assegurat que el govern “ha fet un retrocés en el fenomen del ‘top manta'”, perquè assegura que “amb la seva inacció s’ha descontrolat”. A més Forn creu que “és un error que la Guàrdia Urbana no assumeixi les competències que té sobre la venda irregular”.

Ciutadans considera que “s’ha tret l’autoritat a la Guàrdia Urbana, que darrerament ha jugat al gat i la rata amb els manters”, ha criticat el portaveu, Paco Sierra. Tot i això ara es mostren satisfets perquè “es començarà a actuar i a impedir la venda ambulant.”

El socialista Jaume Collboni ha definit la taula del “top manta” com “un fracàs”. Tot i això ha estès la mà al govern de Colau “per trobar de solucions socials i també per aplicar les ordenances que ja existeixen”, ha conclòs Collboni.

El PP, que no ha participat en la taula, creu que “se li ha posat fi perquè no duia enlloc”. Ha demanat una vegada més contundència contra els manters i ha criticat que el govern “genera confusió parlant de targetes, censos i cooperatives”, quan en realitat es tracta, diu, “d’una activitat il·legal”.

María José Lecha, de la CUP Capgirem Barcelona, ha recordat que totes les multes que s’han posat han estat aplicant l’ordenança del civisme, “una ordenança que Barcelona en Comú rebutjava en el seu programa electoral”, ha recordat. Lecha s’ha mostrat molt decebuda perquè “la pressió sobre els manters s’ha incrementat i no s’està concretant cap solució“.