No hi haurà problemes d’abastiment als supermercats.

Aquest és el missatge que aquest dijous han volgut llançar la Generalitat, Mercabarna i les mateixes grans superfícies comercials. Tots criden a la calma tot i que en alguns moments s’han pogut veure algunes lleixes, d’alguns supermercats concrets, més buides del que és habitual.

Distribució garantida

Des de Mercabarna, el seu director general, Josep Tejedo, vol ser molt clar i diu que ara mateix els camions dels distribuïdors estan treballant amb tota normalitat i que les compres que realitzen els mercats municipals, els supermercats o les petites botigues s’estan realitzant també sense cap problema.

Els supermercats asseguren que, tot i el repunt de les vendes, que es xifra entre un 15 i un 30 %, encara no tenen problemes de desabastiment. Tal com apunta Mercabarna, els seus distribuïdors arriben amb producte nou cada nit o cada matí a primera hora. Pel que fa als productes bàsics o alguns productes d’higiene, ara mateix alguns centres comercials, molt concrets, poden quedar-se sense estoc ràpidament però no és una situació generalitzada. Els supermercats Mercadona asseguren que ja estan en contacte amb els productors i els han demanat que intentin produir més quantitat de producte i amb més rapidesa per assegurar-se que la situació segueix dins de la normalitat.