cotxes a la ronda

Avui parlem de la nova zona de baixes emissions, de tot el que comporta i de la polèmica que envolta els delinqüents multireincidents.


Multes per als cotxes més contaminants, l’abril del 2020

Quan entri en vigor la zona de baixes emissions, els vehicles ―cotxes, motos, furgonetes i camions― sense etiqueta mediambiental no podran circular de dilluns a divendres de 7 a 20 h. Si ho fan, s’arrisquen a una sanció entre 200 i 500 euros. Això és el que preveu l’ordenança que regularà la zona de baixes emissions (ZBE) a partir de l’1 de gener del 2020. En parlem amb Mònica Xufré, portaveu de la plataforma d’afectats per les restriccions de trànsit.


Què s’ha de fer amb els delinqüents multireincidents?

Damunt la taula actualment hi ha diverses propostes. La fiscalia i associacions de fiscals proposen endurir el Codi penal, i els cossos policials reclamen més recursos. Mentrestant, hi ha associacions de defensa dels drets humans com Irídia o SOS Racisme, que alerten dels perills del racisme i la xenofòbia.

      • Imma Viudes, portaveu, del sindicat de mossos SAP-Fepol
      • Lluís Batlló, advocat penalista i professor de l’escola de pràctiques jurídiques del Col·legi d’Advocats
      • Andrés García- Berrio, advocat penalista i co-director d’Iridia

Xarxes

Coneixem amb Toni Noguera de què parlen les xarxes. Quines són les notícies que han fet més soroll?


Esports

Prèvia del partit de Champions entre el Borussia Dortmund i el FC Barcelona, amb Carles Alcoyent.


Agenda

Les activitats de la Mercè Respira i l”Assaig sobre la lucidesa’, que s’estrena al Teatre Akadèmia, són algunes propostes que recomana aquest dimarts la Bea Rodríguez.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: