El Saló del Vehicle d’Ocasió arriba al darrer dia de fira amb la previsió de vendre més del 90 % de vehicles exposats. Segons el seu president, Jaume Roura, aquest any han venut entre un 10 i un 15 % més que l’any anterior, percentatge suposa prop d’uns 3.400 vehicles.

Segons Roura, les expectatives del sector s’han complert i ha ressaltat que, enguany, el Saló s’ha vist impulsat per l’entrada en vigor de la ZBE. “La zona de baixes emissions ha generat més interès en la fira i paral·lelament, més vendes”, explica Roura. De fet, enguany els vehicles poc contaminants han estat els més demandats pels visitants.

El vehicle compacte, al capdamunt

Segons l’organització, la majoria de visitants ha mostrat un “especial interès” pels vehicles de gama mitjana, com els vehicles compactes que giren entorn els 15.000-18.000 euros. La petició més demanada però, ha estat la de poder entrar a Barcelona sense restriccions. Molts clients han comprat vehicles de combustió amb etiqueta mediambiental condicionats pel preu. Els vehicles híbrids i elèctrics, caracteritzats per preus més alts, han tingut una sortida a la venda més difícil perquè la gent prioritza poder circular i no es fixa tant en el nombre d’emissions que genera el vehicle.

Creixement sostingut

El creixement d’enguany s’ha repetit en els últims dos anys des del 2017. Abans, però, amb la crisi, el sector s’havia ressentit segons Roura. Pel que fa al nombre de visitants, esperen superar el llindar dels 20.000 assistents, en la línia de les últimes edicions.