XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo crec que tothom hi ha posat seny, fins i tot des de diferències importants, perquè el conflicte no és veritat que estigui acabat, sinó que tothom ha decidit fer el sacrifici d'aparcar les seves reivindicacions perquè es pugui fer amb tranquil·litat aquest congrés i jo espero que tots siguem capaços de posar-hi seny i donar una solució definitiva a aquest conflicte." JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Aquest era un punt molt important. Nosaltres hem demanat, de la mateixa manera que avui ha fet metro com també autobús, que se sumés a la desconvocatòria de la vaga. Això ha estat així i ara esperem, doncs, poder arribar a un acord ben aviat amb el bus. La proposta que nosaltres hem presentat per als treballadors de bus és molt similar a la dels treballadors de metro i pensem que la proposta de metro ha estat abalada pel 75% dels treballadors; per tant, continuem pensant que és vàlida la proposta. En tot cas, el que sí que expressem és aquesta voluntat de continuar negociant i farem tots els esforços que faci falta, doncs, per arribar a un acord definitiu."

Xavier Trias ha qualificat de “molt  important” que no s’hagi produït la vaga de metro i autobús urbà durant el Mobile World Congress, i ho ha agraït a tots els qui han treballat per desconvocar-la. L’alcalde ha destacat el “sacrifici” que han fet els treballadors a l’hora d’aparcar les seves reivindicacions. “Espero que siguin capaços de posar seny i donar una solució  definitiva al conflicte”, ha dit.

Voluntat de seguir negociant

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i responsable de TMB, Joaquim Forn, ha dit que un cop desconvocada la vaga arriba el moment de seguir negociant. En declaracions a BTV, Forn ha dit que la proposta acceptada per una majoria qualificada dels treballadors del metro és molt similar a la presentada als treballadors dels autobusos. El primer tinent d’alcalde ha dit que “seguiran negociant fins a arribar a un acord definitiu”.