SATURNINO MERCADER, delegat d'Autobusos de TMB "Després dels resultats del referèndum de metro hem decidit fer una nova assemblea de treballadors d'autobusos que es farà demà a les 9 de la nit a les cotxeres del triangle, a Sant Andreu. Lo que es tindrà que decidir és si ens veiem amb forces nosaltres, sense els companys del metro, de tirar cap endavant la vaga sí o no".

Totes les forces polítiques han instat el Comitè d’Empresa de Bus a desconvocar l’aturada prevista de cara a la setmana vinent. A més, en una nota de premsa, Transports Metropolitans ha criticat l’actitud d’alguns dels sindicats de Bus i ha dit que “demostra que els seus interessos són aliens a la garantia del futur dels llocs de treball de la plantilla” i que “estan disposats a causar un greu perjudici als ciutadans, a l’economia del país, a la imatge de Barcelona i a la pròpia empresa”.

La vaga d’autobús, sense resoldre

Els treballadors de bus van rebutjar divendres l’oferta de TMB i, en principi, mantenen la vaga convocada durant el Congrés Mundial dels Mòbils. TMB ha advertit que es tracta de l’última oferta de l’empresa ja que “han esgotat totes les vies de negociació” i ha apel·lat a la responsabilitat dels treballadors.

La Generalitat ha acordat uns serveis mínims del 50% en hores punta (de 6.30 h a 9.30 h i de 17 h a 20 h) i del 20% la resta del dia.