MIGUEL ÁNGEL ARIAS, president del Comitè d'Empresa d'Autobusos de TMB "Los trabajadores han decidido desconvocar la huelga para estos cuatro días, coincidiendo con la feria del móvil internacional. Nosotros, el comité de huelga, estamos en disposición de seguir negociando con la autoridad laboral para intentar conseguir un mejor acuerdo para los trabajadores de autobuses. Es una lástima, pero lo positivo que tenemos que sacar hoy de aquí es que los trabajadores de autobuses siguen luchando por su dignidad y por respetar el convenio colectivo."

L’assemblea ha començat a les 21 h, quan faltaven tres hores perquè expirés el termini de TMB per arribar a un acord laboral i amb una altra pressió afegida: el no a la vaga dels treballadors del metro.

Des de l’inici s’ha notat la divisió entre la plantilla per decidir si es mantenia la convocatòria de vaga o no i també hi hagut discòrdia entre els qui volien votar directament o obrir un torn de paraula. Finalment, s’ha optat per fer la votació a les 22 h i han parlat els líders dels sindicats.

 

Cronologia

Les negociacions entre els treballadors de bus i l’empresa es van trencar divendres al migdia després de quatre reunions fallides. La direcció de bus de TMB va presentar una proposta definitiva a la plantilla per resoldre el conflicte i va manifestar que havia esgotat totes les possibilitats de negociació” i que no podria “fer més concessions”. TMB ja va advertir que si es rebutjava l’acord les negociacions començarien des de zero, i no descartaven endurir-ne les condicions.