Les companyies treballen per desenvolupar telèfons basats en HTML5, i això permetrà abaratir el cost dels terminals, ja que no serà necessari fer front al cost de les llicències. L’operadora –que s’ha posat en contacte amb altres companyies de telecomunicacions perquè se sumin al projecte– planteja aquests telèfons per a països en vies de desenvolupament. Els models seran de gamma baixa i mitjana, ja que un dels avantatges d’aquests telèfons és que no necessitaran gaires especificacions tècniques per funcionar de manera eficient.

Un dels avantatges de l’estàndard obert HTML5 és que molts programadors l’utilitzen per fer les seves aplicacions per a la web (és el cas de Twitter o YouTube). Això significa que els programadors que vulguin llançar les seves aplicacions no hauran de dissenyar-les especialment per a aquests dispositius, que seran capaços d’executar-les directament. Aquest sistema s’enfrontarà a l’Android de Google, l’iOS d’Apple i el Windows Phone de Microsoft.

Un altre dels avantatges del futur dispositiu és que moltes de les aplicacions estan directament al núvol (a Internet), això fa que l’execució del telèfon sigui molt ràpida, ja que no ha de suportar gaires programes en la memòria. Un altre dels grans avantatges és que la plataforma podrà oferir “smartphones” a preus de telèfons funcionals bàsics.