Set de la tarda, plaça d’Espanya. Diversos grups de ciutadans s’havien citat a aquesta hora el dia en què s’ha inaugurat el Mobile World Congress per protestar per diverses raons. Mig miler de persones han cridat contra les retallades, la reforma laboral, i altres conflictes. En la manifestació hi han participat treballadors de TMB que protesten per la resolució de la negociació del conflicte col·lectiu, associacions de veïns afectades per la caiguda d’ingressos, usuaris del transport públic que protesten contra l’augment de les tarifes, gent gran afectada per les participacions preferents i membres del moviment 15-M en contra de la reforma laboral. Les xarxes socials han coordinat una protesta col·lectiva que ha unit diverses causes i ha sorprès els congressistes a la sortida de la Fira.

Tot i que s’hi han viscut alguns moments de tensió, els Mossos d’Esquadra no hi han intervingut. Els manifestants han fet voltes a la plaça durant més d’una hora i han tallat tots els accessos, tant des del carrer de Tarragona i el de Sants, com des de la Gran Via i l’avinguda del Paral·lel no s’ha pogut accedir a la plaça d’Espanya. La protesta ha provocat problemes de mobilitat importants en aquesta zona de la ciutat. Unes incidències viàries que s’han allargat fins ben entrat el vespre, ja que després de les 20 h, els manifestants han iniciat una marxa per la Gran Via en direcció a la plaça de Catalunya.

A primera hora d’aquest dilluns també han protestat a les portes de la Fira els treballadors de Hewlett Packard i de Telefónica Movistar, afectats pels acomiadaments que estan portant a terme les dues multinacionals. Sembla que durant aquests dies la plaça d’Espanya podria convertir-se en un pol d’atracció de protestes de tot tipus que volen guanyar visibilitat, ja que hi ha milers de periodistes acreditats al congrés.