El nou mòbil permet, segons el responsable de la divisió de mòbils de Nokia, Jo Harlow, “fer zoom a la foto després de fer-la” per l’elevada qualitat de les imatges. La multinacional ha treballat durant dos anys en el Nokia PureView. El terminal combina un sensor d’alta resolució de 41 megapíxels (actualment la major resolució està en 12 megapíxels), una òptica Carl Zeiss i la tecnologia de captura ampliada per píxel desenvolupada per Nokia. L’elevada resolució de les fotografies es basa en l’aplicació que s’utilitza per a les fotos amb satèl·lit, i en una tecnologia de Toshiba. Nokia trenca així amb l’estàndard de vuit megapíxels que s’havia establert en les novetats que presenten els fabricants.

En la presentació també s’ha destacat la capacitat que té el terminal per emmagatzemar aquestes imatges en arxius compactes perquè els usuaris puguin compartir-les sense problema a través de correu electrònic, MMS i xarxes socials. El Nokia 808 PureView, que costarà 450 euros, inclou també el Nokia Rich Recording, que permet enregistrar so amb una qualitat similar al CD en qualsevol entorn i gravació i reproducció de vídeo en alta resolució 1080p.

A banda del PureView, Nokia ha presentat una fornada de telèfons amb el sistema operatiu de Windows.  El Lumia 900, que ja es ven als EUA i es va presentar a la fira CES, arribarà a Europa amb Skype ja instal·lat, i el preu lliure serà de 480 euros. El model Lumia 610, centrat en l’emmagatzematge de música i l’accés a les xarxes socials, especialment adreçat a la gent jove i amb un preu de 189 euros. Serà un telèfon de gamma mitjana però amb un preu més ajustat que els Android d’una gamma similar. La companyia ha penjat al seu web un vídeo on es poden veure les utilitats d’aquest terminal.

El conseller delegat de la companyia, Stephen Elop, també ha anunciat l’arribada dels models Asha, destinats a un públic amb menys poder adquisitiu de països emergents i en vies de desenvolupament. D’aquesta manera, Nokia vol mantenir els països on la marca és més reconeguda. Els finesos també volen desembarcar la Xina, on calculen que les seves vendes poden augmentar un 60%. Tots els models de Nokia estaran a la venda a mitjans d’aquest any.