Marc Serra

L’Ajuntament és conscient de la complexitat de l’actuació policial en un context de mobilitzacions massives, com les que es preveuen quan es conegui la sentència del judici del procés. Tot i això, el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, espera que les institucions “hagin après la lliçó” sobre el que va passar l’1 d’octubre del 2017.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Serra ha recordat “el dispositiu nefast” del dia del referèndum -que va acabar amb 300 ferits a Barcelona, amb una persona que va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma i amb 50 policies investigats i vuit comandaments que han estat citats a declarar-. “Entenem que totes les institucions responsables no volen que es repeteixin les mateixes càrregues”, ha dit Serra. Precisament, considera, que el procediment judicial que està en marxa sobre el que va passar l’1 d’octubre hauria d’ajudar a “estar més tranquils” davant de possibles càrregues policials indiscriminades.

Els drets dels ciutadans estan garantits

El regidor de Drets de la Ciutadania també s’ha mostrat convençut que, tot i que “no és un moment fàcil per als cossos policials” tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra seran coherents amb el que aquest dimarts els van demanar els seus màxims responsables, l’alcaldessa Ada Colau i el conseller d’Interior, Miquel Buch. Amb motiu del Dia de la Guàrdia Urbana, Colau va demanar als agents que treballin per garantir la seguretat i la convivència a la ciutat i també perquè “tothom pugui expressar-se lliurament als carrers”.

També el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat als Mossos que estiguin preparats per resoldre qualsevol escenari que es pugui plantejar. Buch també els ha demanat que protegeixin el “lliure exercici de drets i llibertats i garanteixin la seguretat ciutadana”.

Per això, Serra assegura que els drets dels ciutadans estan “plenament garantits” i, fins i tot, ha animat la ciutadania a sortir al carrer de forma pacífica i democràtica davant d’una sentència que, ha dit, es preveu “molt dura”. El regidor també ha recordat l’actitud “pacífica”, “democràtica” i de “desobediència civil no violenta”, que ha demostrat las ciutadania tant a Barcelona com al conjunt de Catalunya.