La finca privada de Can Raventós, al nucli antic de Sarrià, podria acabar sent de propietat municipal. El regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Albert Batlle, va admetre per primera vegada al consell de barri de Sarrià del 14 de novembre que s’està negociant amb la propietat de la finca amb l’objectiu que passi a ser de titularitat pública.

Un procés de negociació complex

“El compromís de l’equip de govern és aconseguir la titularitat pública de la finca“, va afirmar Batlle a la reunió veïnal. En declaracions a betevé ha corroborat la intenció de compra del consistori però ha explicat que es tracta d’un procés de negociació molt complex perquè hi ha interessos legítims contraposats i i hi ha temes de caràcter tècnic i econòmic per solucionar. “Queda molt camp per recórrer“, ha afegit Batlle.

“Estem parlant d’un sistema de permutes en què tothom hi pugui sortir guanyant, tant la propietat com el veïnat i en aquest tipus de negociacions les dues parts han de cedir. Des de l’Ajuntament voldríem preservar-lo al màxim possible, però la propietat té uns drets edificatoris i urbanístics”.

Compra de la finca sencera?

El regidor, però, no ha volgut avançar informacions sobre si la compra inclouria la totalitat de la finca o només una part i ha emfatitzat la importància de la discreció perquè les negociacions arribin a bon port. Tot i això, al consell de barri va matisar que es referia a la masia i no a la finca sencera. Unes afirmacions que han preocupat la plataforma Defensem Can Raventós, que sempre s’ha oposat a la construcció de pisos de luxe a la finca i ha defensat que es mantinguin els jardins.

“No té sentit ofegar aquest casalot amb tota una construcció de cases. El que té sentit al barri és que existeixi aquest solar, aquests 1500 m2 amb la casa al mig com a refugi climàtic i el casalot com a un lloc de totes les entitats de barri“, reivindica Pilar Cos, membre de la plataforma.

Una mica d’història

L’associació de veïns del barri ha aturat la construcció de pisos de luxe en dues ocasions presentant-hi al·legacions, el 2016 i el 2019. El juliol del 2020, l’oposició veïnal es va fer encara més palesa amb la creació de la plataforma Defensem Can Raventós. L’entitat va començar a demanar que l’Ajuntament adquirís la finca per fer-hi un equipament pel barri i fins i tot va portar el cas a l’Oficina Antifrau per possibles irregularitats en el projecte de construcció d’habitatges. El cas encara no s’ha tancat.