horari colegi electoral eleccions catalanes 2024

Et preguntes a quina hora tanquen els col·legis electorals aquest 12 de maig? Molts ciutadans opten per desplaçar-se al punt de votació i exercir el seu dret a vot durant el matí o el migdia, però alguns opten per fer-ho més tard, cap al final del dia. Has de tenir en compte que l’horari dels col·legis electorals en aquestes eleccions a Catalunya 2024 és el mateix per a tots els espais de votació i que l’has de tenir en compte si vols arribar a temps abans no tanquin.

El tancament dels col·legis, a les 20 h

Els col·legis electorals aquest 12 de maig tancaran a les 20 h, tal com marca la llei. Ara bé, no es descarta que puguin fer-ho una mica més tard, tal com han demanat ERC i Junts, pel caos a Rodalies. La decisió està en mans de la Junta Electoral.

Si no hi ha cap canvi, a partir de les 20 h, no hi haurà cap opció d’emetre el vot per a les urnes, ja que començarà el recompte dels vots. Serà una estona més tard, durant la nit, quan s’aniran coneixent els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya i, per tant, el repartiment d’escons mentre avança l’escrutini.

L’horari dels col·legis electorals, el mateix a tots els comicis

L’horari dels col·legis és sempre el mateix en totes les conteses electorals: obren a les 9 h i tanquen 11 hores més tard, a les 20 h.