El projecte per crear un nou centre d’acollida d’animals de companyia a terrenys de Montcada ha superat el tràmit final i, per tant, si el calendari previst es compleix, les obres podran començar al novembre.

Després d’arribar a la darrera comissió sense cap al·legació, tots els grups municipals menys Vox han donat suport a un equipament que tindrà capacitat per a 350 gossos i 150 gats. I el més important, substituirà les instal·lacions de la carretera de l’Arrabassada, construïdes al 1972 i ja obsoletes i amb mancances estructurals.

Un centre integrat al Parc Natural de Collserola

El nou centre d’acollida d’animals de companyia estarà enllestit d’aquí a dos anys i suposa una inversió de 19 milions d’euros. Tindrà 2,6 hectàrees de terreny situat, segons un acord de 2014, a la finca Torre Doña Juana, prop del cementiri de Collserola i dins el terme municipal de Montcada i Reixac. Per aquesta raó, també donarà servei a la ciutat veïna.

En aquest espai es construiran, d’una banda, espais enjardinats i d’esbarjo per als animals. D’una altra banda, uns 6.000 m2 d’instal·lacions s’empraran en edificis que inclouran serveis centrals com ara l’administració, l’adopció o veterinària, entre altres, així com també la secció de gateres i boxs. El projecte preveu que aquest edifici s’integri a la serra, a través de terrasses adaptades al desnivell, teulades verdes i paviments de materials naturals.

Un centre per potenciar el benestar animal

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona està pensat per anar més enllà de l’actual model de gossera del CAACB. A més d’acollir animals perduts, abandonats o comissats, potenciarà l’adopció i la tinença responsable, i la millora del benestar animal en col·laboració amb el món universitari, i a més vincularà el centre a l’educació.