El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha descartat un altre cop entrar al govern de Jaume Collboni. En una entrevista al programa ‘bàsics’ de betevé, el líder republicà ha assegurat que “ara per ara no ens hi veiem” i, de fet, s’ha preguntat retòricament si de veritat l’alcalde vol tenir ERC al govern. “El propòsit no existeix. Ho està evitant, més aviat”, ha dit Maragall.

“Jo no estic negociant amb ningú i ningú no està negociant amb mi”, ha sentenciat. Maragall ha esclarit, a més, que en cap cas s’ha reunit amb Collboni i l’exalcaldessa Ada Colau per teixir un suposat govern d’esquerres. També ha criticat Colau i el líder de TriasxBCN perquè “estan de subhasta entre ells” per ser els escollits pel batlle per governar. Tot i així, ha etzibat que veu en el govern Collboni una “orientació conservadora” i voluntat de desmantellar l’obra de Colau.

D’altra banda, i en el context de les negociacions per investir Pedro Sánchez, a l’actual alcalde li ha retret que tingui Barcelona pendent del que passi a Madrid. “Per què Barcelona no pot prendre decisions ara? Per què Collboni no està prenent decisions? Perquè té un govern feble i molt minoritari. Va navegant a poc a poc i en veu baixa”, ha dit a l’entrevista de ‘bàsics’.

De fet, ha dit que Jaume Collboni té “la ciutat i l’Ajuntament aturats”. “Barcelona no està viva ni hi ha el mínim indici de lideratge potent. Aquest govern no sòlid és obvi que no pot durar gaire“, ha afirmat.

El líder d’ERC s’allunya de Collboni per al pressupost

Sobre les negociacions per tirar endavant el pressupost, el president d’Esquerra a l’Ajuntament lamenta que “s’ha avançat zero”. “Nosaltres volem parlar del pressupost des de l’oposició”, ha reblat. Malgrat això, ha afegit que li “costa moltíssim” imaginar-se que els republicans puguin posar-se d’acord amb els socialistes “tal com està tot, però escoltarem perquè en tenim l’obligació”.