El districte de Ciutat Vella ha començat a parlar amb els propietaris del solar de l’Escola Sant Joan Baptista de la Barceloneta perquè valora l’opció de comprar-lo. L’Ajuntament de Barcelona vol saber quin ús donaran als terrenys un cop tanqui el centre, després que el mes de març la direcció va anunciar a les famílies que l’escola no continuaria el curs vinent. Les converses, segons explica el regidor del districte, Jordi Rabassa, serviran “per explorar possibilitats de compra”.

Un solar qualificat d’equipaments

L’Escola Sant Joan Baptista ocupa des dels anys 50 un solar de 2.100 metres quadrats

L’Escola Sant Joan Baptista, amb 2.100 metres quadrats de superfície, està ubicada al carrer de Balboa número 19 de la Barceloneta. La pastilla de terreny que ocupa està qualificada com a equipament i, en el futur, segons Rabassa, “continuarà sent equipament, ja sigui propietat privada o pública”.

Set dècades com a escola

L’Escola Sant Joan Baptista va obrir a mitjans dels anys 50 i set dècades després la Congregació Vicenciana, gestora de l’equipament, va anunciar que no continuaria el curs vinent, un anunci que no va agradar les famílies dels 292 alumnes del centre. La comunitat educativa reclamava que les places s’integressin a la xarxa pública, una solució que han trobat per a altres centres que la congregació té repartits pels barris de la ciutat.