Ja fa gairebé dos anys justos que Barcelona pel Canvi va facilitar els seus vots per investir Ada Colau amb l’objectiu d’evitar que Ernest Maragall (ERC) fos alcalde. Ho va fer amb dues condicions: primer, que el PSC fos “molt contundent contra el populisme” dels comuns, i segon, que s’evités parlar de temes independentistes al consistori. Ara, quan ha transcorregut la meitat del mandat, el grup de Manuel Valls fa un balanç “molt dolent” del govern municipal. “Han estat molt entregats a Esquerra. No vaig fer un sacrifici perquè ERC governi a l’ombra“, ha lamentat Parera al programa ‘bàsics’, de betevé.

La número dos de Valls ha dit sentir-se “decebuda” amb els socialistes per “deixar-se arrossegar per les polítiques dels comuns“, les quals, ha afegit, “han estat nefastes“. Eva Parera creu que els propers dos anys de mandat seran difícils per a Barcelona en Comú i el PSC per les diferències que hi ha entre ells i que cada cop es faran més evidents.

Eva Parera, al programa ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

La marxa de Barceló de Cs no és “transfuguisme”

A partir d’ara, el partit de Manuel Valls treballarà precisament per pressionar més en les decisions de l’Ajuntament. I ho farà amb un regidor més que fins ara: Marilén Barceló, que recentment ha deixat Ciutadans. Tot i que Barceló romandrà ara per ara com a regidora no adscrita, ja s’ha sumat al programa i a les dinàmiques de treball del partit de Valls: “Ella està amb nosaltres: treballem junts i votarà el mateix”.

Manuel Valls, Eva Parera i Marilén Barceló sumen tres regidors, els suficients perquè comuns i socialistes tinguin majoria absoluta en les votacions. “Òbviament que la farem valer [la suma], oh, i tant”, ha dit sobre això. Parera considera que el de Barceló no és pas un exemple de “transfuguisme”, tal com va dir la líder municipal de Cs, Luz Guilarte. De fet, li ha respost amb un altre retret: “Podria dir-li a Guilarte que ella és presidenta d’un grup quan no hauria de ser-ho mai perquè no anava de numero u a la llista“.

Candidata a les municipals amb un partit nou

Barcelona pel Canvi, però, viurà una segona meitat de legislatura ben diferent, amb la marxa anunciada de Manuel Valls. Eva Parera passarà a ser presidenta del grup, amb l’objectiu de ser candidata a les eleccions municipals del 2023 d’una formació política nova que, segons ha dit, es coneixerà després de l’estiu amb l’objectiu de presentar-se a qualsevol contesa electoral a Catalunya.

Per això, ara per ara ha tancat la porta al plantejament de Josep Bou (PP) d’un gran acord entre populars, Ciutadans i el seu grup per al 2023. “És molt precipitat parlar d’aquest tipus de coses. […] Jo estic en una altra fase”, ha assegurat.