La ruptura entre Ciutadans i la regidora Marilén Barceló s’ha consumat aquest dimarts a la Comissió de Drets Socials, la primera de les quatre que hi ha a l’Ajuntament de Barcelona. Barceló ha actuat com a regidora no adscrita, tot i que la voluntat és poder formar part de Barcelona pel Canvi, el grup que lidera Manuel Valls. De fet, a la comissió ha votat el mateix que aquest grup, encara que en els debats té torn de paraula propi (un minut) al marge de Barcelona pel Canvi.

“Barcelona pel Canvi i jo defensem el mateix, igual que al programa electoral; tindrem un minut més per defensar el mateix”

Marilén Barceló, regidora no adscrita

La regidora no adscrita ha demanat poder fer servir el torn d’intervenció de Barcelona pel Canvi per no repetir dues vegades el mateix. Això és el que haurà de decidir la Junta de Portaveus de cara al ple del 23 de juny en un acord polític per al funcionament dels debats. Després de trencar amb Ciutadans per discrepàncies amb la direcció del grup, Barceló va demanar formar part de Barcelona pel Canvi (amb qui Cs va fer coalició), però el secretari municipal va denegar-ho per improcedent.

Tot i això, i en espera del que decideixi la Junta de Portaveus sobre els torns d’intervenció, la formació de Manuel Valls ha portat el cas als tribunals i espera que el jutge es pronunciï i deixi que Barceló pugui formar part de Barcelona pel Canvi. Així ho va recordar la regidora Eva Parera en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, en què va dir que el grup farà valer els tres regidors per decantar votacions i evitar que el govern municipal compti només amb ERC.