seu del districte de Sants-Montjuïc

El Districte Municipal de Sants-Montjuïc ha declarat un dia de dol institucional pel suïcidi de l’home que estava a punt de ser desnonat de casa seva. Així ho han acordat els grups municipals del Consell de Districte. Amb aquesta declaració, s’anul·len tots els actes institucionals previstos per a aquest dimarts, inclòs el Consell de Barri de la Bordeta, que s’ajorna al 5 de juliol.

El text, signat per BComú, PSC, ERC i Junts, mostra un “total rebuig” a la mort del veí santsenc, trasllada tot el suport als familiars i amics i fa una crida a participar en les mobilitzacions d’aquest dimarts per defensar el dret a l’habitatge i aturar els desnonaments. Tanmateix, la declaració institucional insta, d’una banda, el Govern espanyol a aplicar la moratòria per no expulsar gent de casa seva; de l’altra, el Congrés dels Diputats per aprovar una llei estatal que limiti el preu dels lloguers per “regular les pujades abusives”.

“No podem mirar cap a una altra banda”

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha demanat aprovar de forma urgent una llei perquè “no torni a passar aquesta barbàrie”. “No podem mirar cap a una altra banda”, ha dit Serra, sobre el dia de dol. Abans d’aquesta declaració, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, creu que el cas de Sants és “un gravíssim error de la justícia”.