L’Ajuntament de Barcelona ha demanat als Mossos d’Esquadra que activin el servei de mediació per fer compatible l’acampada d’estudiants a la plaça de la Universitat amb la mobilitat de la ciutat. “Estem esperant que es resolgui de la millor manera per fer compatibles aquests drets”, ha dit la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Janet Sanz, en la primera intervenció pública del govern municipal sobre aquest tema.

Sanz ha explicat que el consistori va demanar col·laboració als Mossos d’Esquadra aquest dimecres, després que s’instal·lessin diverses tendes a la plaça. En la primera nit d’acampada a Universitat contra la sentència del procés “la repressió” hi ha hagut uns 200 estudiants en tendes de campanya.

En aquest sentit, els joves acampats a la plaça de la Universitat han respost al consistori que “no cal mediació”. Ha estat a través de Twitter. on han ampliat la resposta al consistori que “d’aquí no ens movem, seguim!”.

Segons ha informat el col·lectiu, aquest dijous a la nit ja hi havien acampats a la plaça de la Universitat un miler de persones, repartits en 320 tendes.

Cs i PP demanen desallotjar l’acampada

La líder de Cs a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha fet una piulada a Twitter en què interpel·la el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i li demana que assumeixi la seva responsabilitat arran de l’acampada d’estudiants. “Pensa fer alguna cosa amb les ocupacions il·legals de la via pública que impedeixen la normalitat?”, pregunta Guilarte.

tuit Luz Guilarte acampada

El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que desallotgi l’acampada “perquè l’ocupació no s’allargui en el temps”. “La plaça de la Universitat no es pot convertir en un càmping independentista”, ha dit Bou en un comunicat. El líder del PP ha insistit a Colau que compleixi la normavia i “no doni ales als que acampen de forma il·legal”.