Unes 300 persones han participen en la “castanyada contra Espanya” convocada pels CDR. Els anomenats comitès de defensa de la república han animat els ciutadans a concentrar-se als Jardinets de Gràcia a les 19 h amb castanyes i fer una cercavila fins a les seus de Ciutadans i el PP a Barcelona. Els protestants s’han dirigit a aquestes seus per “assenyalar partits que aplaudeixen la repressió”. Després han anat cap a la plaça de la Universitat per donar suport a l’acampada contra la repressió.

Els manifestants tallen Diagonal i Balmes

Més de 300 persones han sortit dels Jardinets de Gràcia i han tallat l’avinguda Diagonal i el carrer de Balmes mentre es dirigien cap a la seu de Cs, situada a la cruïlla dels carrers de Balmes amb Granada del Penedès. Durant el camí han cridat consignes com “Els carrers seran sempre nostres”, “Independència” o “Llibertat presos polítics”.

Mossos d’Esquadra custodien les seus de Cs i PP

Un cop han arribat a la seu del partit taronja s’han trobat amb un dispositiu dels Mossos d’Esquadra: una quinzena d’agents fent un cordó i tres furgons que han custodiat l’edifici. “No us mereixeu la senyera que porteu”, han recriminat els manifestants a la policia catalana. Alguns veïns residents del carrer de Balmes han llançat objectes i fins i tot una galleda d’aigua contra els manifestants des dels seus balcons.

Minuts després, els manifestants s’han dirigit a la seu del PP, ubicada al carrer de Comte Urgell amb Buenos Aires. Han cridat “Fora feixistes dels nostres barris” i “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”. Aquí, els Mossos també han desplegat un dispositiu policial. Alguns protestants han llançat castanyes contra els furgons de la policia i contra la seu.

Trobada entre els CDR i els acampats a Universitat

 

Després de les mobilitzacions a les seus, la marxa ha anat a la plaça de la Universitat per donar suport a l’acampada indefinida. Els manifestants han entrat a la plaça aplaudint les persones acampades i amb crits de “Visca Catalunya”.

Dissetè dia de protestes postsentència

La convocatòria dels CDR arriba la dissetena jornada de mobilitzacions per la sentència de procés. Aquest dimarts es van convocar diversos sopars populars a Barcelona que van comportar talls de trànsit.

Castanyada dels CDR a la seu de Ciutadans