Victòria d'Espanya contra Zàmbia
@SEFutbolFem

L’Ajuntament de Barcelona atorgarà la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a les jugadores de la selecció espanyola de futbol que van guanyar el Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda aquest estiu. La Comissió de Presidència ha aprovat aquest dimecres una proposta del PP per reconèixer la selecció amb el suport de tots els grups excepte Trias per Barcelona, que s’ha abstingut perquè considera que els populars “fan política amb l’esport”.

Pel portaveu municipal del PP, Juan Milián, “el triomf de la selecció és motiu d’orgull nacional i reflex de la unitat del país” amb unes jugadores que veu com “un exemple per a futures generacions de futbolistes”. El regidor d’Esports, David Escudé, ha proposat fer extensiva la medalla no només a les jugadores que van disputar la Copa del Món, sinó també a les que van contribuir a l’èxit de la selecció en fases preparatòries.

No és només una medalla a un èxit esportiu, sinó també a una reivindicació i a una sèrie d’actituds que ens permeten mirar al futur per canviar les coses”
David Escudé, regidor d’Esports