L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un grup de treball per poder fer front a l’emergència per sequera, que es podria decretar els propers dies o setmanes si les previsions de pluja no milloren. En un missatge a la xarxa X, l’alcalde Jaume Collboni ha assegurat que “les previsions meteorològiques no són favorables i que hem d’estar preparats per avançar-nos a possibles afectacions“.

Segons fonts municipals, en el grup de treball hi ha implicades diferents gerències del consistori, la Generalitat i Aigües de Barcelona. Es tracta d’un equip de coordinació, encapçalat per l‘enginyer en cap, Oriol Alltisench, que s’encarregarà de gestionar les restriccions quan s’arribi a la fase d’emergència.

Aquesta composició serà flexible i podrà ampliar-se de manera puntual. Collboni va signar el decret per posar en marxa aquest grup el 9 de novembre, i aquest dimarts s’ha publicat a la Gaseta Municipal.

Pendents de la possible emergència a Barcelona

A Barcelona i rodalia les restriccions estan en vigor des de principis d’any. El govern de la Generalitat de Catalunya va elevar l’alerta per sequera a la fase d’excepcionalitat al Ter-Llobregat el 28 de febrer, i tot apunta que la fase d’emergència es decretarà aviat. De fet, els embassaments de les conques internes han arribat al seu mínim històric.