El Barça ha començat amb molt bon peu la fase de grups de la Champions League. La golejada per 5 gols a 0 contra el Benfica marca el terreny i demostra que les blaugrana volen revalidar el títol aconseguit la temporada passada.

Primera part amb gols i lesió d’Alexia

El Barça va tenir el suport de 4.536 espectadors, una xifra d’assistència alta tenint en compte que el partit era un dimarts, a les 21 h. Els culers que van anar s’ho van passar bé. D’entrada, el Benfica va fer alguna aproximació a la porteria de Cata Coll, però sense perill. El primer gol blaugrana va fer-lo Alexia Putellas, que va rematar de cap una pilota que va refusar malament la defensa portuguesa. La vallesana va fer un petó a l’escut del Barça quan és en plenes negociacions per renovar el contracte. A partir dels 20 minuts, i arran d’una topada amb una jugadora del Benfica, Alexia va notar molèsties al genoll esquerre. És el que van operar-li l’estiu del 2022 així que va ser atesa pels metges. L’exploració inicial li va permetre tornar a jugar i la capitana blaugrana va fer el 2 a 0 en tocar lleument un remat de cap de Brugts. És el 21è gol d’Alexia Putellas amb el Barça a la Champions, el que la proclama màxima golejadora de la història culer en aquesta competició. Abans d’acabar el primer període, Aitana Bonmatí va fer el 3 a 0 en una acció dotada d’una gran tècnica individual.

Segona part sense Alexia però amb maneta final

El temps de descans va servir als metges del Barça per revisar millor el genoll d’Alexia Putellas i van decidir que no tornaria a jugar. Segons informacions posteriors, Alexia Putellas no té res greu al genoll que tants maldecaps li ha provocat en els darrers mesos. Patri Guijarro va sortir per Alexia i l’equip va continuar foradant la porteria del Benfica. Aitana Bonmatí va rematar des del punt de penal una bona passada de Graham Hansen. Era el 4 a 0 als 51 minuts de joc. El cinquè gol va ser obra d’Asisat Oshoala. La nigeriana va rematar de xilena una centrada mil·limètrica de Graham Hansen. La noruega va tornar a fer un partit excel·lent i va participar en totes les accions perilloses de l’atac blaugrana.

Líders del grup A

La golejada del FC Barcelona sobre el Benfica per 5 gols a 0 permet a les barcelonistes situar-se líders del grup A de la Champions amb tres punts. Els mateixos que l’Eintracht de Frankfurt, que va guanyar per 1 a 2 al camp del Rosengard. Dimecres de la setmana que ve el Barça visitarà les alemanyes. El partit es jugarà a les 21 h, el mateix horari que el Benfica-Rosengard.