El govern municipal assegura que el solar dels antics jutjats de Lluís Companys, buit des del 2017, podria acollir una ampliació del Parlament de Catalunya. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, afirma que es tracta d’un terreny amb les “condicions idònies” perquè hi càpiga no només el reivindicat CAP Casc Antic, sinó que també pot satisfer una manca d’espai al Parlament de Catalunya i, també, acollir habitatges dotacionals.

El nou plantejament del govern municipal s’ha produït després d’acceptar un prec del Grup Municipal de Trias per Barcelona en la Comissió d’Urbanisme d’aquest dimarts a la tarda. El regidor de Trias per Barcelona, Damià Calvet, ha defensat que la represa de les negociacions entre l’Ajuntament i la Generalitat per al futur del solar són necessàries perquè el solar, de 5.400 metres quadrats, pugui ser utilitzat prioritàriament pel CAP Casc Antic.

Justícia té altres plans per al solar

Això, però, xoca amb la voluntat del Departament de Justícia. Tot i que es tracta d’un solar de titularitat municipal, està cedit al govern de la Generalitat amb la intenció de destinar-lo a usos judicials. Tant és així que la conselleria de Justícia a l’abril va dir no al trasllat del CAP Casc Antic perquè manté que vol construir-hi la nova Audiència Provincial de Barcelona.

El veïnat hi vol usos socials

La idea de destinar l’espai al CAP Casc Antic és compartida per bona part del veïnat, que demana que el solar tingui usos socials. És a dir, que aculli equipaments pensats per als veïns. En una concentració a principis d’any, el veïnat va recollir signatures per aconseguir més suports i estendre la reivindicació al barri.