Espanya Aitana Bonmatí final mundial
Foto: @sefutbolfem

La selecció espanyola femenina, amb nou jugadores del Barça a les seves files, ha fet història i ha guanyat el seu primer mundial. El combinat estatal ha superat Anglaterra per un gol a zero en la final disputada a Sydney i ha completat un torneig pràcticament perfecte. L’andalusa Olga Carmona, en la primera meitat, ha estat l’autora de la diana decisiva. Espanya li agafa el relleu a la selecció dels Estats Units, que havia guanyat les dues últimes copes del món.

Espanya, campiona amb nou jugadores del Barça

El Barça ha estat molt present a l’Olympic Stadium de Sydney. De les nou jugadores blaugrana que formen part de la plantilla del combinat estatal, set han estat titulars: Cata Coll, Ona Batlle, Laia Codina, Irene Paredes, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey i Salma Paralluelo. Alèxia Putellas ha esperat el seu moment des de la banqueta i Maria Pérez no ha tingut minuts. Les angleses Lucy Bronze i Keira Walsh, també jugadores blaugrana, s’han quedat a les portes de poder guanyar el seu primer mundial.

Aitana Bonmatí i Salma Paralluelo, grans protagonistes del mundial

Les futbolistes del Barça Aitana Bonmatí i Salma Paralluelo han estat designades com a millor jugadora del torneig i millor jugadora jove, respectivament. Aitana s’ha erigit com la brúixola del conjunt de Jorge Vilda durant tots els partits del mundial. La jugadora de Sant Pere de Ribes, que també ha guanyat la Champions League, la Supercopa i la Lliga amb el Barça, té molts números d’alçar la Pilota d’Or de l’any 2023. De la seva banda, la jugadora aragonesa Salma Paralluelo ha destacat com un dels grans arguments ofensius de l’equip estatal.