La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha dit que la voluntat és que amb els canvis, l’ordenança es pugui aplicar durant més temps “amb normes clares per a tothom”. La modificació anul·larà les ordenacions singulars aprovades fins ara i crearà la figura de les zones d’excel·lència amb l’acord de l’Ajuntament i restauradors. També hi haurà zones amb criteris territorials i es fixa el 2025 com a límit per a les estufes de combustió. La Comissió ha derogat dos punts que havien entrat en vigor l’1 de gener: l’obligatorietat de tenir la terrassa davant del local i la d’adaptar els lavabos en funció de l’aforament total.

“Qui l’ha vista i qui la veu ara”, ha etzibat Raimond Blasi (PDeCAT) a Sanz, que li ha retret que sense la iniciativa popular presentada pel Gremi de Restauració no s’hagués avingut a modificar la norma. Daniel Mòdol (PSC) ha carregat també contra els seus exsocis de govern de BComú, a qui ha acusat de “passar de no voler terrasses a voler-les totes”. “Benvinguts al consens del sector”, ha aplaudit Xavier Mulleras (PP), que ha defensat que el Gremi ha liderat el consens. “El que acaba bé, està bé”, ha dit per tancar el debat Janet Sanz.

Des de Cs, Koldo Blanco ha dit que l’acord per canviar la norma permet  “tornar a una situació de normalitat”. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, s’ha compromès a seguir treballant fins a l’aprovació definitiva per aconseguir un text que no s’hagi de tornar a canviar. María José Lecha (CUP) ha acusat BComú de “sotmetre’s al lobby de la restauració” i de canviar l’ordenança de terrasses “amb la porta tancada” als veïns. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha defensat una abstenció “amb visió constructiva” per poder introduir millores al text.

El Gremi veu llum al final del túnel

Diversos restauradors i els dirigents del Gremi han seguit el debat i, en acabar, s’han felicitat de l’acord. El director general del Gremi, Roger Pallarols, ha assegurat que el canvi de l’ordenança permetrà “pacificar un sector” que ha viscut una llarga crisi després de “dos anys i mig d’agonia”. Janet Sanz ha explicat que la intenció es portar a aprovació definitiva la modificació de l’ordenança al ple d’abril, perquè la nova norma sigui una realitat abans de l’estiu.