Entre  les veus més crítiques amb l’alcaldessa hi ha hagut les del PDeCAT i ERC, que fa tot just una setmana es van abstenir en la votació del pressupost, mentre que aquest divendres hi han votat en contra. “No confiem en vostès; van venir amb unes intencions i han fracassat”, ha dit Xavier Trias (PDeCAT) que ha celebrat que el govern valori el Mobile. Des d’ERC, Alfred Bosch ha recriminat a Colau que sigui”la ingovernabilitat” i ha sentenciat amb contundència: “comencin a pensar en plegar”. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, els ha recriminat que donin lliçons d’estabilitat dos partits que a la Generalitat “han dut  el país contra les roques”.

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha assegurat que igual que l’oposició al plenari “avui molts barcelonins no renovarien la confiança” en l’alcaldessa per la gestió municipal. El socialista Jaume Collboni, exsoci de govern, ha afirmat que “no es poden resoldre els problemes dels barcelonins quan el problema és el govern”, i ha descrit una alcaldessa “més sola i aïllada”. Alberto Fernández Díaz (PP) ha dit que vist el resultat de la votació, Colau hauria de dimitir perquè “governa per decret i sense diàleg”.

Des de la CUP, Eulàlia Reguant ha recriminat al govern que ja tinguessin en la qüestió de confiança “l’opció preferida”, i ha retret que l’equip de Colau prioritzi en la gestió municipal “no posin els veïns al centre”.  El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha defensat un vot en contra “constructiu, no contra ningú” per seguir parlant amb el govern. La votació s’ha fet nominal, és a dir que cada regidor ha expressat el sentit del vot en veu alta, i hi hagut 30 vots en contra (tota l’oposició) i només BComú hi ha votat a favor.

Colau repta l’oposició a entendre’s

Amb la qüestió de confiança activada, l’oposició té 30 dies per plantejar una moció de censura a l’alcaldessa. Com que aquest escenari ja s’ha descartat per part dels partits, passat aquest termini el pressupost que s’ha vinculat a la qüestió de confiança quedarà aprovat automàticament. “Tenen la responsabilitat de fer un govern alternatiu ja que el nostre és tant dolent”, ha etzibat l’alcaldessa als grups en una intervenció final en què ha allargat la mà al diàleg sense posar per davant interessos partidistes.